HVAD ER EN ØKO-HAVE, OG HVORDAN ANLÆGGER JEG DEN?

Bæredygtighed får stadig større betydning og bliver derfor også mere kendt. Dette kommer til udtryk på mange forskellige måder. Fra genbrug til vintage-møbler og fra egne grøntsagshaver til at skære ned på plastik. En øko-have er et andet – stadig mere populært – eksempel. Men hvordan opretter man en sådan, og hvad er det egentlig?

Lovende navn
En øko-have lyder meget smuk, lovende og især meget grøn. Det kan også få det til at lyde som et tidskrævende haveprojekt, hvilket kan få det til at føles som en skræmmende opgave. For alle, der har været velsignet med en have, ved, hvor meget tid det tager at vedligeholde den, få den til at blomstre og frem for alt holde den fri for ukrudt.

Hvad er en øko-have?
Lad dig ikke afskrække af navnet. Med den rigtige tilgang tager en øko-have faktisk en del arbejde fra dig. Det skyldes, at en sådan grøn have arbejder sammen med naturen, ikke imod den. En økologisk have er en naturlig have, hvor naturlige processer tjener som inspiration. Alt dette for at få haven til at blomstre og vokse så godt som muligt og gøre den til et ideelt sted for dyr og insekter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.